De juiste samenwerking bij de aankoop van een efficiënte verpakkingslijn

Ravensbergen Food B.V. staat bekend als producent van toonaangevende muesli- en gebakken granenrepen. Naast hoogwaardige producten hebben zij hoogwaardige verpakking hoog in het vaandel staan. De verpakkingslijn was toe aan vervanging…

Frans Rozemeijer, plantmanager Ravensbergen Food B.V.: “De productie uit onze verpakkingslijn moest efficiënter. Dan moet je nadenken over hoe je dat gaat aanpakken. Ga je zelf alle contacten leggen bij verschillende leveranciers? Of regel je alles samen met een contactpersoon? Verduyn blonk voor mij uit in klantgerichtheid. Daarnaast waren zij erg goed op de hoogte van de situatie binnen ons bedrijf. Al snel kwamen we tot een goede samenwerking.”

“Verduyn blonk uit in klantgerichtheid en was goed op de hoogte van de situatie binnen ons bedrijf,” Frans Rozemeijer, plantmanager Ravensbergen Food B.V

Jeroen Calis, managing director Verduyn Packaging: “Wij fungeren als adviseur tussen de machineproducent en onze klant. Dat betekent dat wij ervoor staan dat onze klanten de juiste machine krijgen voor de juiste prijs. Toen we bij Ravensbergen de productielijn bekeken kwamen we er al snel achter dat het niet efficiënt zou zijn om slechts een stukje van het proces aan te pakken. Om de efficiëntie echt te verhogen was het zaak om de gehele verpakkingslijn te vervangen.”

“Verduyn kent de ingangen en weet waar en bij wie ze moeten zijn om problemen op te lossen,” Frans Rozemeijer, plantmanager Ravensbergen Food B.V

Frans: “Voor de juiste machine moesten we uitwijken naar het buitenland. Dan is het fijn als je een tussenpersoon hebt die de ingangen heeft. Jeroen spreekt onze professionele taal. Hij weet wat wij nodig hebben en bij wie hij moet zijn om dingen op te lossen. Als je zakendoet met producenten in het buitenland werkt het heel efficiënt als je een Nederlandse partner hebt die de processen kent en dichtbij je staat.”

Jeroen: “De machines die voor deze verpakkingslijn nodig waren worden in Duitsland en Zwitserland gemaakt. Samen met de inkopers van Ravensbergen zijn we erheen gegaan. Op zo’n moment ben ik er om mijn kennis en ervaring in te zetten zodat we samen tot een goede overeenkomst komen. Ik wil dat mijn klant tevreden is, maar ook dat de producent graag een mooi product voor de klant genereert.”

“Samenwerken met Verduyn zou ik absoluut weer doen,” Frans Rozemeijer, plantmanager Ravensbergen Food B.V

Frans: “Eerlijk is eerlijk, in eerste instantie was ik huiverig betreffende de meerwaarde van een tussenpersoon. Maar de samenwerking met Jeroen was zo positief, het heeft ons echt geholpen. Jeroen staat gedurende het gehele proces in elke kopie, in elke email, hij weet precies waar we staan, leest mee. Ja, een dergelijk project doe je als bedrijf natuurlijk zelf, maar het is heel prettig om een goede partner te hebben die volledig is aangehaakt. Samenwerken met Verduyn zou ik absoluut weer doen!”