De veiligheid en algehele kwaliteit van producten zijn een primaire zorg in de voedingsmiddelenindustrie. Koninklijke Verkade, onderdeel van de Pladis Groep, produceert jaarlijks twintigduizend ton koekjes. Verkade controleert de kwaliteit van haar producten met een röntgeninspectiesysteem van Mekitec. Het systeem wordt tijdens de productie gebruikt om voedingsmiddelen met vreemde voorwerpen of andere gebreken, zoals gebroken producten, op te sporen en te verwijderen.

Marten Dijkstra werkt bij Verkade op de afdeling engineering. Hij geeft een duidelijke reden waarom het bedrijf is overgestapt op het Mekitec-röntgensysteem.Wij zijn de Mekitec-röntgenapparatuur gaan gebruiken omdat het een zeer efficiënt alternatief was voor onze bestaande apparatuur.

Richard Oetelmans werkt sinds 2006 bij Verkade. Hij werkt als operator en met alle machines op lijn 20. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de Mekitec systemen. Mekitecs systeem filtert zaken die niet in het koekje thuishoren, zoals glas, ijzer en andere metalen. De machine doet dit door gebruik te maken van X-ray technologie. Het X-ray systeem van Mekitec is geweldig – het is compact, klein en gemakkelijk te hanteren voor alle operators.

Continue service voor betrouwbare resultaten

Verkade heeft eerdere ervaring met soortgelijke systemen van lokale leveranciers in Nederland, maar Mekitec onderscheidt zich volgens Dijkstra. De geografische afstand tot Finland, waar het hoofdkantoor van Mekitec is gevestigd, wordt overbrugd door het hoge niveau van service en ondersteuning dat Mekitec en hun lokale partner Verduyn in Nederland blijven leveren. Deze standaard van zorg zorgt ervoor dat het systeem gelijke tred houdt met de drukte van Verkade’s productielijnen.- Het systeem is betrouwbaar door minimale downtime en storingen.

Kwaliteit wordt onthouden

Afwisselende kwaliteit laat een slechte smaak achter in de mond van mensen. Bovendien begint het vertrouwen in een gerenommeerd merk met de veiligheid van haar producten. Elke tekortkoming in de kwaliteitscontrole kan betekenen dat defecte producten terecht komen in de productiestroom, maar Mekitec’s X-systemen zorgen voor consistentie met een hoge mate van nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. De hoge prestaties van het systeem zijn waardevol in het handhaven van de hoge standaarden die geassocieerd worden met Verkade. Dijkstra prijst de succesvolle samenwerking met Mekitec.- Ik zou de Mekitec röntgenapparatuur aanbevelen vanwege de kosteneffectiviteit, betrouwbaarheid en het hoge niveau van technische ondersteuning. We zijn erg blij met Mekitec en Verduyn als onze partners.